Thursday, February 14, 2013

The Magnificent Century

Turcă       "Muhteşem Yüzyıl"
Română    "Suleyman Magnificul sub domnia iubirii"



 ....este un serial de televiziune cu temă istorică. Iniţial transmis de Show TV , apoi transferat la Star TV pentru sezonul 2. Serialul este bazat pe viaţa lui Soliman Magnificul, domnitorul cel mai longeviv din Imperiul Otoman.


Format : Istorie ficțiune (personaje inspirate din figuri istorice)
        Scris de     : Meral Okay
Regie         : Yağmur Taylan & Durul Taylan
        Sezoane     : 4  Episoade : 155 (in Romania)
Producător
Tims Production
LocațiiIstanbulEdirneMarmaris



Intriga
La 26 ani , când işi începe domnia, Soliman I a cautat să clădească un imperiu mai puternic şi mai întins decât cel al lui Alexandru cel Mare şi a face din Imperiul Otoman un imperiu invincibil. Pe timpul celor 46 ani de domnie, faima sa ca fiind un mare războinic şi conducător s-a întins de la Est la Vest. "Secolul magnific" (aşa cum a fost numit) face referinţă la perioada de domnie a sultanului Soliman I, dramatizat de intrigile de la Curte şi din harem. 

Cele mai multe incidente şi acţiuni sunt bazate pe fapte fictive, poveşti ale otomanilor, mai ales cele despre Soliman şi haremul său.


                  Tânărul Soliman primeşte veşti despre moartea tatălui său şi despre ascensiunea sultanatului pe timpul unei partide de vânătoare în 1520. Grăbindu-se să ajungă în capitală , îsi părăseşte consoarta Mehidravan şi pe fiul lor , prinţul Mustafa, la palatul din Manisa şi se duce la palatul Topkapî în Istanbul însoţit de prietenul lui apropiat şi favoritul său, Ibrahim Pargalezul.



Okan Yalabık playing Pargalı Ibrahim Pasha




                  În acelaşi timp, o altă navă pleacă din Crimeea pe Marea Neagră, aducând fete creştine drept cadou pentru palatul otoman.Pe navă se află şi Aleksandra Lisovska, fiica unui preot ortodox. Răpită de tătarii din Crimeea pe timpul unui raid după ce şi-a văzut tatăl , mama, sora cea mică şi logodnicul omorâţi, ea se revoltă împotriva sclaviei de fiecare dată când se poate exprima. Cu toate astea, ea este destinată palatului , pentru a captiva atenţia sultanului , a se ridica de la statutul de sclavă la cel de favorită a acestuia până când sultanul ia o decizie fără precedent făcând-o soţia lui. Ea îi va naşte fii şi va conduce imperiul împreună cu el prin vărsare de sânge şi intrigi devenind faimoasă în Imperiul Otoman ca "cea vesela" (Hürrem Sultan) şi "Roksolana" pentru vestici.
 Serialul îl prezintă pe Suliman consolindându-şi puterea; execută un vizir corupt, reintroduce respectarea legii în Imperiu, se întâlneşte cu diplomaţii străini şi pregăteşte campanii militare.
Dpar principala atenţie este acordată relaţiei dintre mebriie Casei imperiale şi în special complicaţiilor şi rivalităţilor romantice. Animozitatea dintre Hürrem şi Mahidevran, rolul lui Hafsa  Sultan, Sultana-mamă; ridicarea lui Hürrem la rangul de favorită a sultanului pe când era însărcinată cu copilul său, ieşirea de sub aripa lui protectoare după naştere şi revenirea în graţiile sultanului; complicaţiile dintre Ibrahim Pargalezul şi sora sultanului, toate pe fundalul tensiunilor dintre creştinii europeni şi Imeriul Otoman.



SEZONUL 1
Soliman află despre ascensiunea sa în timpul unei partide de vânătoare cu prietenul său apropiat, Ibrahim Pargalezul.

În aelaşi timp, o fată din Rutenia, Aleksandra Lisowska (cunoscută şi sub numele de Roxolana, mai târziu Hürrem) este capturată în timpul unui raid al tătarilor din Crimeea în satul ei ; tatăl, mama şi sora ei mai mică sunt omorâţi , dar logodnicul ei , Leo, supravieţuieşte şi scapă (deşi ea crede că şi el a murit în timpul raidului). 


Prietena ei cea mai bună , Maria (mai târziu Gulnihal) este luată pe aceeşi corabie.
Burcu Tuna playing  "Gülnihal"


     Când Aleksandra ajunge la destinaţie primeşte prima lecţie : dacă ajunge "hatun" (favorită) şi dă naştere unui fiu, poate deveni sultană şi poate conduce lumea. 

Pentru a-i atrage atenţia , pe când sultanul trecea pe lângă ea şi celelalte concubine şi sclave care i se închinau cu respect, ea îl strigă pe nume şi leşină în braţele lui. 

Halit Ergenç playing Süleyman

Intrigat, sultanul o trimite să se odihnească în pat. Ea îi devine favorită, sultanul numind-o Hürrem Mai târziu ea se va converti la Islam.  

    În episodul 3 Mahidevran (senior hatun), mama fiului sultanului , Mustafa, devine obsesiv geloasă pe Hürrem. Acuzându-o pe Hürrem de pierderea ei de sarcină, Mahidevran o bate zdravăn. Când sultanul află, Mahidevran cade în dizgraţie şi mai mult.

  
Pe timpul campaniei sultanului împotriva Belgradului soţul Victoriei , recent căsătorită, este ucis. Victoria (mai târziu numită "Sadika") pleacă la Constantinopol pentru a se răzbuna.
                              Saadet Aksoy playing ”Sadika”

Hürrem rămâne însărcinată cu primul copil, Mehmet. Soliman o cheamă în dormitorul său să îi ofere dulciuri, dar acestea au fost otrăvite de Mahidevran. Hürrem mănâncă din dulciuri și leșină, dar Soliman reușește să o salveze. Nemulțumirea sultanului contra lui Mahidevran crește.

Hürrem rămâne însărcinată cu unica fiică a lui Soliman, Mihrimah Sultan. După naștere, ea dă o petrecere în harem, dar intră în conflict cu o altă favorită , Ayse Hatun, pe care o amenință că o va ucide. Sadika o omoară pe Ayse pentru ca aceasta începuse să o suspecteze și pentru ca acum vina putea să cadă pe Hürrem.Soliman o gonește la palatul Crimean. Ibrahim îi spune lui Hürrem că se va putea întoarce la Topkapî numai dacă va fi de acord să îi sărute poala rochiei lui Mahidevran. Inițial refuză , dar se razgândește mai apoi.

Nur Fettahoğlu (Nur Aysan) playing Mahidevran



Ibrahim Pașa se căsătorește cu sultana Hatice (sora lui Soliman). 

La scurt timp, Hurrem dă naștere unui copil și sultanul o invită la o plimbare în pădure. Selim rămâne cu Gulnihal.

Soliman pleacă la vânătoare cu Mustafa, Hürrem și Mehmet, dar nu o ia și pe Mahidevran. 

În același timp are loc un război civil.

Leo, fostul logodnic al lui Hürrem , află unde se află aceasta și devine pictor regal pentru a ajunge mai aproape de ea.

 Ibrahim Pașa descoperă adevărul despre relația lor. 

El îi spune lui Hürrem că, dacă nu îi dă rahat turcesc otrăvit, îi va spune sultanului despre Leo.
Seçkin Özdemir playing ”LEO”
Hürrem plânge în timp ce îi dă lui Leo rahat turcesc otrăvit.


   În ultimul episod al sezonului, Soliman este în pavilion la palatul lui Ibrahim Pașa , admirând peisajul și mâncând struguri cu Sadika servindu-l. În ultimile 3 minute, Sadika este văzută purtând o tavă cu un pahar de apă, dar cu un pumnal ascuns sub ea. Soliman este amenințat cu un pumnal la gât.



  SEZONUL 2

Hatice rămâne însărcinată cu gemeni.

Selma Ergeç playing Hatice Sultan

Hurrem sperând ca otrava sa își facă efectul asupra lui Ibrahim
 Mahidevran îi dă sultanei-mame un carnet care aparținuse lui Leo și în care era scris despre Hürrem. 

Ea o amenință pe Hürrem , dar leșină.

ep.41,42,43,44.*
 Hurrem isi da seama ca nu va putea fi alaturi de sultan mereu daca nu va deveni egala sa si ca atata vreme cat ea va fi o cadână, chiar favorita, daca nu-i devine sotie, orice alta printesa i-ar putea submina pozitia si influenta castigate cu atat truda si ar putea sa-i indeparteze pe baietii ei de la mostenirea tronului. ii impartaseste sultanului aceasta dorinta, insa Suleyman este deranjat de o asemenea casatorie oficiala, la fel ca si Valide, hotarand in scrut timp sa fie eliberata din sclavie si indepartata de la palat impreună cu Mihrimah.
Auzind acest plan, Hurrem intra cu forta in cabinetul sultanului, crezand ca acesta nu stie de alungarea sa, dar Suleyman ii spune ca este de acord cu plecarea ei, pentru ca s-a jucat prea mult cu el. Atunci Hurrem hotaraste sa-i dea inapoi inelul cu smarald alaturi de o scrisoare, prin intermediul lui Bali Bey.
Hurrem si fiica sa ajung la palatul vechi, dar dupa un timp fata se imbolnaveste si amnadoua revin pt scurt timp acasa, unde ea cere sa isi vada copiii. Suleyman ii spune s-o lase pe Mihrimah la palat si sa plece inapoi. In drum spre vechiul palat șareta trebuie sa treaca printr-o pădure si cum era seara, iar dusmanii ei, Valide si Ibrahim, nu incetau sa-i doreasca moartea, are loc un atac asupra ei si a celor care o insoteau.
Insa Daye, care simtise ca se pregateste ceva groaznic pt Hurrem, il informeaza pe Bali Bey care in ultimul moment reuseste sa-i omoare pe cei trimisi pe urmele ei. Ea, in incercarea de a scapa de atacatori, fuge prin padure si cade pierzandu-si cunostinta. Suleyman afla de incident si impreuna cu mai multi gardieni o cauta prin padure. Cand in sfarsit o gaseste inconstienta, o aduce in brate pana la palat, regretandu-si faptele si planuind sa se casatoreasca cu ea. Ulterior Hurrem este informata de Daye ca sultana-mama organizase ambuscada.

Hürrem dorește să se căsătorească cu sultanul. Dar este trimisă la conacul de vânătoare din ordinul sultanului. Sultana-mamă o atrage în cursa prin care îi cere să vină într-o vizită la palat să își vadă fiii,, dar pune niște atacatori să o ucidă pe Hürrem. Bali Bey o salvează. 


In ep. 41 din Suleyman o trimite pe Hurrem la vechiul serai iar sultana-mama ii porunceste lui Ibrahim sa scape de Hurrem, astfel ca trasura in care ea se afla este atacata. DAYE riscă și îl avertizează pe Bali Bey





Se întoarce la Topkapî unde sultanul decide să se căsătorească cu ea. 

Sultanul îi dă vestea sultanei-mamă, dar când Hurrem încearcă să îi sărute mâna, ea se ridică şi îşi arată dispreţul faţă de acţiunea fiului său pe care o consideră inacceptabilă. 

Nebahat Çehre playing Ayşe Hafsa Sultan (Valide Sultan)

Ea leşină în braţele lui şi el o duce în camera ei. 


Mahidevran este surprinsă , apoi furioasă. Decide să nu mai stea cu capul plecat.

Ibrahim este rănit de o săgeată otravită. Lui Hurrem ii este frică că vina va cădea pe ea pentru că ea într-adevăr angajase un arcaş să îl omoare, dar a anulat atacul în ultimul moment când a văzut-o pe Hatice foarte supărată ca l-ar putea pierde in vreun fel. Atacatorul lui Ibrahim fusese un alt arcaş pusde unul din viziri să il omoare. 


Nigar , Matrakci şi Sumbul merg la unul din izvoarele calde ca să îl vindece pe Ibrahim.

Filiz Ahmet playing Nigar


Selim Bayraktar playing Sümbül Ağa


Furioasă . Mahidevran vine la uşa sultanului şi cere să fie anunţată, dar acesta refuză să o primească spunând că este ocupat. Ea face scandal şi până la urmă este primită de sultan.

Ea îi cere să i se redea libertatea , dar sultanul o refuză. Atunci îi cere să o trimită în exil împreună cu fiul ei aşa cum se întâmplă cu toţi prinţii care ajung la majorat, dar sultanul îi spune că ea poate pleca, dar fiul ei va rămâne. Mustafa îşi convinge tatăl să fie trimis cu mama sa la palatul din Edirne.

Aybige, nepoata sultanei-mamă, vine la Topkapî  pentru a fi protejată de luptele (dintre fraţii sultanei -mamă) care au dus la moartea tatălui sultanei-mamă , conducătorul Crimean. Lui Aybige i se spune sa stea departe de Hurrem pentru că nu este o bună influenţă, dar ea e încăpăţânată şi Hurrem era cunoscută până pe pământul ei natal, aşa că decide să se împrietenească cu ea. 
Ezgi Eyüboğlu playing Aybige Hatun


Ea se îndragosteşte de Bali Bey în acest sezon pentru că acesta se ocupa de siguranţa întregii familii regale.

Burak Özçivit playing Malkoçoğlu Bali Bey


Nigar este căsătorită cu NASUH Efendi la iniţiativa lui Hatice şi a sultanei-mamă. Ea nu este încântată de eveniment pentru că este îndrăgostită de Ibrahim, Marele Vizir.
În prima ei noapte în casa cea nouă este surprinsă să îl vadă pe Ibrahim intrând şi spunându-i că el şi Matrakci au avut o înţelegere şi că el este cel cu care ea va fi de acum înainte. Nigar este fericită de această răsturnare.

Între timp, Hatice dă naştere gemenilor ; o fată şi un băiat (Hurizdan & Osman) şi Ibrahim este fericit şi surprins să o vadă ţinându-şi ambii copii în braţe. Nigar nu este tocmai bucuroasă pentru asta.
Copiii lui Hatice


Timpul trece si la vârsta de 17 ani Mustafa vine înapoi la Topkapî să stea cu tatăl lui înainte de a fi trimis în exil.  

El se îndrăgosteşte de o concubină (NORA , mai târziu ea va fi numită Efsun) şi aceasta rămâne însărcinată. Mustafa nu ştie că Efsun lucrează pentru Hurrem care a ordonat să fie otrăvit. Ea îi pune otravă în mâncare, dar în ultima clipă regretă şi se face că se împiedică şi răstoarnă mâncarea. 

Lui Mustafa îi este rău şi Mahidevran este sigură că la mijloc este mâna lui Hurrem, deşi Mustafa nu a apucat sa ia otravă de la aceasta.

Mahidevran află că Efsun este însărcinată şi vrea să o facă sa avorteze, dar Mustafa o opreşte in ultimul moment şi o trimite pe Efsun în camera lui. 



Hurrem îi spune sultanei-mamă despre sarcina lui Efsun şi ea o trimite pe Daye să scape de copil , conform datinei. Mustafa nu mai apucă să salveze copilul de data asta. Efsun moare împreună cu copilul.


În timp ce sultanul este plecat la război, sultana-mamă şi Mahidevran conspiră împotriva lui Hurrem. Sultana - mamă aduce un spion şi îi dă impresia lui Hurrem că ea conduce haremul pentru o perioadă.Spionul provoacă o rebeliune în timpul căreia Fatma, una din sclave, este acuzată că a furat aur , iar biata fată îşi dă foc. Sclavele iau torţe şi se îndreaptă spre camerele lui Hurrem ca să îi dea foc, dar Daye şi gardienii o salvează. Pentru asta Daye este dată afară.
Selma Keçik playing Daye Hatun (Queen's Mother Maid)
 Când sultanul se întoarce şi află de toate astea , îi ţine o predică sultanei-mamă şi îi spune că nu este în stare să conducă haremul, că el este obosit de aceste lupte. 

Se supără şi pe Ibrahim care nu i-a dat scrisorile trimise de Hurrem cât erau plecaţi la luptă, dar Ibrahim se justifică spunând că nu a dorit să îl îngrijoreze şi că el dăduse ordine ca Daye şi Nigar să o protejeze pe Hurrem de când sultanul l-a făcut responsabil de viaţa ei. Sultanul o aduce pe Daye înapoi în post.

Hurrem şi Mahidevran se ceartă după ce Gulsah primeşte postul lui Daye şi Mahidevran încearcă să o pălmuiască. Soliman tocmai intră şi o face pe Mahidevran să îşi ceară scuze , apoi aceasta fuge la ea în cameră plângând.


Mustafa dă buzna în odăile lui Hurrem pentru a discuta cu tatăl său şi au o discuşie aprinsă despre felul în care Hurrem îl manipulează. 

Sultanul il invită pe Mustafa în camerele sale, dar acesta refuză. Mustafa aproape pierde suportul tatălui său când refuză să meargă cu el la Aya Sofia, dar Ibrahim reuşeşte să îl calmeze şi să îl convingă de motivele refuzului.

 Mehmet Günsür playing Şehzade Mustafa


Hurrem intră în conflict cu Mustafa şi Soliman îl pune la punct pe Mustafa. Hurrem nu e mulţumită şi urmează altă certă. Jihangir, fiul lor cel mai mic , se îmbolnăveşte şi Hurrem nu îl anunţă pe sultan. 

Aceasta îl înfurie , dar vazăndu-l aşa bolnav,cei doi fac echipă , cheamă medicul şi află că fiului lor îi creşte o cocoaşă. Încearcă să evite asta prin fizio-terapie pe perioada de creștere a fiului lor. 
Hurrem şi Cihangir ♥
Jigangir pare a fi mai bine, deși nu se reface total și Soliman are un atac de cord.

Mahidevran știe că la moartea sultanului fiul ei va veni pe tron, de aceea ea îl roagă pe Mustafa să fie atent cu frații lui (care ar putea conspira să îl omoare), dar acesta nu o ascultă. 

Atunci ea discută cu Ibrahim si cu slujitoarea ei despre inceperea sultanatului ei, sultana-mamă aude și îi trimite pe Hurrem și copiii ei la seraiul lui Hatice pentru a-i proteja. Când sultanul își revine, Mahidevran cade și mai mult în dizgrație. 

Gulsah complotează împotriva lui Daye care duce la uciderea (de către Daye) din greseală a unui vindecător . 

Daye este concediată și dată afară din harem. Mahidevram este fericită crezând că Gülşah îi va lua locul din nou, dar cu surprindere află că sultana-mamă oferă postul lui Nigar.
              Nihan Büyükağaç playing Gülşah

Musfata pleacă la Manisa la scurt timp.

Hurrem conspiră împortiva lui Ibrahim și se ascunde (cu ajutorul lui Gülşah care a fost aproape ucisă de Mahidevran) 

Hatice se întâlnește cu Nigar și realizează că Hurrem i-a spus adevărul și că aceasta este însărcinată cu copilul lui Ibrahim. 


Nigar dă naștere unui băiat. Hatice îi spune că băiatul s-a născut mort . Hatice și Ibrahim au o ceartă monstruoasă.

Valide află despre relația lui Ibrahim cu Nigar Hatun și dorește să o concedieze pe aceasta.

 Ea vine în odăile lui Soliman să îl informeze, dar nu mai apucă să vorbească pentru că are un atac de cord. După moartea ei, Soliman dă conducerea haremului lui Mahidevran care utilizează asta în favoarea ei, vrea să se mute în odăile lui Valide Sultan, dar Soliman nu aprobă. 



Hurrem conspiră împortiva lui Mahidevran făcându-o să pară că ea  a încercat să o stranguleze pe Gulfem care primise postul lui Nigar.

Selen Öztürk playing Gülfem Hatun

Soliman îi lasă conducerea haremului lui Hurrem și sezonul se încheie cu imaginea tuturor celor din harem închinându-se lui Hurrem și cu Mahidevran uitându-se cu mânie la ea.



   SEZONUL 3
După ce relația lui Ibrahim cu Nigar devine cunoscută, Ibrahim părăsește orașul în campania împotriva Persiei. La întoarcere reușește să salveze relația sa cu Hatice.

Nigar Kalfa naște. Hürrem reușește să-i salveze viața. Hatice ascunde copilul lui Ibrahim cu Nigar, secret pe care  Hürrem îl află câțiva ani mai târziu și îi spune lui Ibrahim. 


Împreună cu Hatice, el decide să o căsătorească pe Nigar cu  Rüstem. Ibrahim îl promovează pe acesta la rangul de Sancak Beyi (administrator al unei zone de frontieră în Imperiul Otoman) și îl trimite departe.

Ozan Güven playing Rüstem Pasha



Prințul Mustafa se așează la Manisa unde este administrator Sancak Beyi. Aici se îndrăgostește de Helena, o fată de fermier, în timp ce favorita lui, Fatma, îi poartă copilul l. În ciuda dorinței mamei și tatălui său , el plănuiește să se căsătorească cu Helena. Într-o întâlinire secretă cu Ibrahim, Marele Vizir, acesta reușește să îl convingă să o trimită pe Helena departe.

Firuze (jucată de Cansu Dere), o nouă fată din harem, devine prima favorită a sultanului după Hürrem. 

Întregul harem încearcă să o salveze de răzbunarea lui Hürrem. 

În timp ce încerca să o ucidă la comanda lui Hürrem, Rüstem află că tatuajul de pe gâtul ei are legătură cu Safavizii (dinastie conducătoare persană).El o înștiințează pe Hürrem care îl informează pe Soliman. Acesta decide sa o trimită de acolo.
Cansu Dere playing Firuze
Hurrem & Firuze (sezonul 3)

Fatma naște un băiat. Soliman îl numește ”Soliman” , ca pe el. Mai târziu, fiul lui Mustafa se îmbolnăvește și moare.

În același timp se află că una din servitoarele prințului este însărcinată. Fatma se supără, devine tot mai tristă și se sinucide.

Hürrem și Ibrahim continuă lupta unul contra celuilalt. 

Soliman devine suspicios și îl execută pe Ibrahim și îi trimite corpul la palatul lui. 

Hatice este disperată, se leapădă de fratele ei, Soliman. 
Hatice și Mahidevran plănuiesc să o omoare pe Hürrem trimițând-o pe Diana (servitoarea lui Mahidevran) să o facă pentru a răzbuna moartea lui Ibrahim. 




Șah Sultan decide să ia atitudine împotriva lui Hürrem pentru a-și apăra propriul interes.
                     Episodului 87 în care Hatice îi spune lui Hurrem că i-a venit sfârşitul

Nasuh o trimite pe Esma, fiica lui Ibrahim, la familia lui Ibrahim pentru că Nigar , mama ei , este acum căsătorită cu Rüstem.



Diana , cadâna pusă să o omoare pe Hurrem 
Suleyman: Stii de ce o iubesc atat de mult pe Mihrimah ?!
Hurrem: De ce ?
Suleyman: Deoarece seamana atat de mult cu tine ..
 Prinţul Bayazid

EPISODUL 85
Suleyman se pregăteşte de o altă expeditie militară împotriva papalităţii . Papa pune la cale un complot împotriva sultanului.Trimite spioni la Istanbul  să-l omoare pe sultan . Antonio  are misiunea asta . E dispus să aştepte chiar luni întregi ca să găsească un prilej să-l omoare pe Suleyman . Malkocoglu e cu ochii în 4 şi observă tot, reuşind să dejoace în ultimul moment un astfel de prilej . Sultanul ieșise în târg (după cum obişnuia) , s-a creat o ambuscadă și acest Antonio a reușit să scoată hangerul să-l înjunghie pe Suleyman.Bali Bey i-a luat gâtul imediat . Suleyman deja hotărâse să pornească expeditia . Hotărăşte ca Mustafa să nu meargă ceea ce o înnebuneşte pe Mahidevran.
În timp ce la palat erau tot felul de incidente , Hatice era acasă fiind ocupată cu pomenirea de 40 de zile pentru Ibrahim. Ura ei faţă de Hurrem era din ce în ce mai mare.Această ură era şi mai intensă datorită şi Sultanei Mahidevran care punea paie pe foc. Datorită faptelor ei Sultanul Suleyman decide s-o trimită pe Hatice cu copiii la Manisa , s-o îndepărteze astfel de palat .



EPISODUL 86

Sultana Şah lansează zvonul cum că Prinţul Mustafa ar fi împotriva Sultanului Suleyman , fiind o înscenare gândită foarte bine de aceasta. Sultana Hurrem ştia de Suleyman că era rănit în urma unui atac , dar ceea ce nu ştia sultana , dacă Suleyman mai trăia sau nu. Datorită zvonului creat de Şah , ameninţarea faţă de copii lui Hurrem era clară. Sora sultanului a urmărit reacţia lui Hurrem , a vrut s-o sperie şi să-i demonstreze că ea nu este ca Hatice. Hurrem vroia să-l anunţe pe Suleyman toate acestea , dar mesagerul era mort...


HATICE : "Ţi-am spus , mă vei ruga să te omor. A venit ziua aceea"
Nigar ii va intinde o capcana lui Hurrem spunandu-i ca Mihrimah si Bali Bey sunt la conacul de marmura.
Ea o va gasi acolo pe Hatice care o astepata cu o servitoare.

Sultana Hatice pune pe cineva să o omoare pe Hurrem


Nigar s-a aliat cu Sultana Şah cu gândul de a-l răzbuna pe Ibrahim Paşa


No comments:

Post a Comment