Saturday, February 16, 2013

The Magnificent Century CAST


The Magnificent Century

Turcă       "Muhteşem Yüzyıl"
Română    "Suleyman Magnificul sub domnia iubirii"


Halit Ergenç (Suleyman)

- născut la 30 aprilie 1970 la Istanbul
- fiul actorului Sait Ergenç
- a terminal liceul Beșiktaș Ataturk High School în 1989 și a intrat la Universitatea Tehnică Islanbul, secția Inginerie Marină.

- a părăsit Universitatea după un an pentru a studia opera la Universitatea Mimar Sinan și s-a întreținut lucrând ca operator computer și vânzător. 
A lucrat pentru scurt timp și ca vocalist și dansator pentru Ajda Pekkan (cântăreață de muzică pop și actriță) și Leman Sam (cântăreață de operă și actriță)

- a început să lucreze ca actor în 1996 și a avut primul rol în ”Regele și cu mine”
- a jucat pentru televiziune în serialul ”Kara Melek” (The Black Angel) de la STAR TV.
- a continuat să lucreze în teatru și a apărut în serialele TV ”Koșe Kapmaca” și ”Boyle mi Olacakti” 
- a jucat în ”Aventurile lui Zak” pentru care a mers la New York
- din anul 2000 a jucat constant în filme , dar  și în piese de teatru 
De asemenea in 2010 Halit a interpretat un alt personaj eroic al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk in filmul “Dersimiz Atatürk”.

- este căsătorit cu actrița Berguzar Korel cu care are un fiu (Ali).

Halit și Berguzar





Meriem Sarah Userli (Hurrem Sultan)


- născută la 12 august 1983 in Kassel (Germania) din tată de origine turca nascut in Germania (Husein) și mamă germană (Ursula - actrita)
- are 2 frati si o sora , toti vitregi (rezultati din relatia mamei ei cu un cetatean american)
- inaltime 1,73m
- visa sa devina medic
- a studiat actoria la Schauspielstudio Frese, Hamburg 2002-2003

- a câștigat premiul Actrița Anului 2012 pentru rolul ”Hurrem Sultan” din serialul turcesc ”Muhteşem Yüzyıl” pentru care a fost aleasa cu 10 zile inainte de inceperea filmarilor

- Nu se machiaza aproape niciodata , dar foloseste constant rujul. Apreciaza naturaletea. Nu ii lipsesc din poseta portofelul, rujul si scenariile. Ritualul sau de frumusete este SOMNUL.
Nu crede in zodiac si nu este superstitioasa.
Sporturi preferate ; INOT , BASCHET si ECHITATIE
Cea mai buna prietena este sora ei interpreta de jazz.

Films

YearTitleRoleNotes
2009Das total verrückte Wochenende
2009The LineAnnaShort film
2009Sterne über dem EisStudent
2010Journey of No ReturnStewardess

Television


YearTitleRoleNotes
2008Inga LindströmBritta, protagonistTV series
2010A Case for TwoTV series
2011Muhteşem YüzyılHürrem SultanTV series


- renuntarea la fumat i-a adus o crestere simtitoare in greutate
- nu este capricioasa
- in Germania nu este cunoscuta 
- plange cand trebuie sa dea probe de sange
- infirma zvonurile prin care se spune despre sanii ei ca nu sunt naturali
- a fost voluntar intr-un spital destinat bolnavilor de cancer
- iese foarte rar cu prietenii pentru ca adora singuratatea
- considera ca dragostea adevarata inseamna libertate si nu adorarea cuiva sau supunerea lui/ei.
Echipa ei favorită este Galatsaray. Alimentele ei preferate sunt spaghetti și kebab, deserturi sunt sütlaç și muhallebi, culorile ei preferate sunt albastru și roșu.
 



 






Hilal Nebahat Çehre (Valide Sultan)


- nascută la 15 martie 1944 la Samsun, în nordul Turciei , oraș port la Marea Neagră

- tatăl ei a fost descedent de emigrant georgian din zona Adjara, Georgia , avocat și mama casnică. După moartea tatălui din cauza unui atac de cord, Cehre se mută cu familia in Istanbul la 5 ani.
Mama ei (Müzeyyen) se recăsătorește cu un judecător , divorţează în 1956 şi se căsătoreşte pentru a treia oară cu jurnalistul Cahit Poyraz.
- vorbind despre copilăria sa, se descrie ca fiind extrem de timidă și rușinoasă. Dispariția tatălui a afectat-o fiind atât de mică și i-a fost dificil să accepte căsătoriile mamei sale. 
- a absolvit Fatih Kız Ortaokulu  și Fatih Akşam Kız Sanat Okulu.
- cariera sa ca top model începe în 1960 la 15 ani. Este aleasă MISS Turcia și reprezintă țara la Londra la concursul MISS World.

Era încă un copil, o fată  care nu s-a considerat niciodată atractivă , iar tot ce se întâmpla o lua prin surprindere. Nici măcar nu se gândise să participe la concurs, o prietenă a ei participa și a ofertat-o și pe ea. Mama ei era interesată ăn modă și frumusețe, așa ca a încurajat-o să accepte oferta. 
Fiind mereu strigată pe numele mic (Hilal), Çehre se înscrie în spectacol numai cu numele de familie si al doilea nume mic. Așa devine oficial Nebahat Çehre.

- pentru scurt timp lucrează ca secretară a unui arhitect

- reprezentând țara la Miss World i-a adus oferte de a juca în filme de la cea mai mare Casa de Filme la vremea aceea , Yeşilçam. A jucat într-o piesă de teatru de copii , dar nu a putut fi plătită pentru că nu a avut niciodată un interes de a juca ca actriță. Primul ei film a fost Yaban Gülü  ("The Wild Rose") la 17 ani în 1962. În acelși timp lucra și ca top model. 
Rolul avut în film nu i-a plăcut deloc și era decisă să nu mai joace în filme. Imediat a apărut oferta de a juca rolul unei avocate și a acceptat. Umrează și alte roluri până la momentul de cotitură în 1964 când a jucat cu actorul Yılmaz Güney în filmul Kamalı Zeybek. 

Întâlnirea lor a fost un uragan emoțional plin de electricitate, dragoste la prima vedere. Güney (33) și Çehre (19) se îndrăgodstesc și ea îl numește ”bărbatul vieții ei”

Güney însă trăia deja cu o femeie (Can Ünal),cea care l-a ajutat când a fost închis pentru publicarea unei novele "comuniste”. Descoperirea aproape a distrus-o. Ea este trimisă la Miami pentru Miss Universe și la întoarcere a primit ”o ploaie de oferte” de a juca în filme

Una din oferte cerea să joace din nou cu Güney (Dağların Oğlu, "Son of the Mountains" - 1965). După aceptarea ofertei , Çehre a spus că ”de acum nu ne vom mai despărți”. În acest moment Can Ünal este însărcinată cu copilul lui Güney și dă naștere unei fetițe, Elif Güney în 1966. Güney și Çehre rămân însă împreună și se căsătoresc.  

Güney era supranumit  "Çirkin Kral", sau "the Ugly King".
Çehre era supranumită "Güzellik Kralice", sau "the Beauty Queen".
Legătura lor a condus la o cotitură și în cariera lui Çehre. Güney își scria scenariile , uneori regiza propriile filme. Între 1964 - 1968 au jucat împreună în 14 filme. Çehre îi admira stilul lui Güney, abilitățile sale și portretele de femei care nu erau doar ”bogate și alintate” cum erau rolurile feminine în acel timp. 

Filmul ei favorit și cel mai notabil a fost Seyyit Han (1968), o poveste de dragoste simplă în mijlocul unei perioade economice grele în zona rurală. 

Un alt film notabil a fost Eşrefpaşalı (1966) în care există o scenă între Güney și Çehre ce a ajuns dezbatere și este imitată de de alți filmografi turci și în telenovele. Scena îl arăta pe  Güney trăgând intr-un pahar de apă așezat pe capul iubitei. El a folosit unpistol real cu gloanțe reale , Nibahat plângea și tremura implorându-l să nu tragă. El nu a luat-o în seamă , s-a îndepărtat 20 metri  și liniștea de mormânt s-a lăsat în platou. Paharul s-a sprat în milioane de cioburi, Nibahat a început să plângă și el a luat-o deoparte să o liniștească.
Cei doi s-au căsătorit la 30 ianuarie 1967 la Hotel Hilton Istanbul, fiind primul mariaj pentru fiecare din ei. Dar căsnicia lor a fost una plină de dispute, probleme și violență.
Toți declară cum cei doi erau ”nebunește îndrăgostiți unul de celălalt” , dar Çehre lua mereu bătaie de la soțul ei. Çehre dorește sa își viziteze rudele din Eskişehir, pleacă cu trenul împreună cu fratele ei , Tayyar, fără știrea lui Güney. Acesta află , urmărește trenul cu mașina, își pune automobilul pe șine și , în timp ce trenul se apropie de mașină cu frâna pusă și scrâșnind , el îsi păstrează calmul, intră în tren și o ia pe Çehre acasă la Istanbul. Çehre divorțează oficial de Güney în aprilie 1968, la numai 15 luni de căsătorie. 

Managerul ei descrie o scenă :Eram toți 3 într-un club de noapte, ei au o nouă ceartă și Nebahat pleacă. Nu a băgat de seamă când el i-a strigat OPRETE-TE! Ea se îndrepta spre hotelul la care erau cazați în Elmadağ. El se suie în mașină și în fața ochilor noștri calcă femeia vieții lui.Ea zboară în aer, lovește o mașină și cade pe trotuar. A stat în spital 4 zile. Am ascuns incidentul să nu afle nimeni. Relația lor s-a terminat atunci. Dar dragostea lor nu s-a sfârșit niciodată.” Çehre a avut clavicula ruptă în urma acestui incident. 

Tot managerul ei continuă  : ” Pe parcursul vieții lui,Yilmaz a iubit-o pe Nebahat Çehre  cel mai mult. Urmatoarea lui soție , Fatoş Güney, a aflat acest lucru si s-a supărat. Chiar în ultimii lui ani , la Paris, el mi-a spus ca nu se poate întoarce în Turcia și  m-a rugat să am grijă de Nebahat”

Çehre a reușit să divorțeze dintr-o singură audiere pe motivul ”incompatibilitate extremă”. După divorț , Güney trebuie să facă serviciul militar obligatoriu în provincia Sivas în Anatolia Centrală. În ciuda divorțului, Çehre zboară la Sivas în fiecare săptămână. 

El îi scrie scrisori de dragoste, exprimându-și părerea de rău și regretul pentru tot ce a trebuit să o facă să îndure, despre puterea ei remarcabilă ca femeie și actriță și dragostea lui nețărmurită pentru ea.

În interviurile din ultimii ani, Çehre descrie ”pasiunea intensă consumă o relație. Uneori lucrurile devin așa pasionale că ajungem să ne rănim.Yılmaz a fost un soț bun și rău în același timp. Am trăit dragostea la un grad incredibil, dar asta te poate consuma prea mult după un timp. Părea imposibil să trăim împreună, ne-am fi distrus. Ca să rămânem în viață a trebuit să ne separăm.” 

 Güney se recăsătorește cu Fatoş Güney în 1970 și datorită ideilor lui de stânga își va petrece cea mai mare parte a vieții în închisoare.El scapă din închisoare în 1980 și zboară la Paris unde moare de cancer la stomac în 1984.

În ciuda divorțului lor, Çehre  îl descrie ca fiind ”școala ei” , ”profesorul ei” și se consideră ”norocoasă” pentru ca a învățat de la el despre viață , artă și actorie. A început să își cumpere singură cărțile, a devenit sociabilă, a început să -și ia munca în serios, ideile despre viață și lume s-au schimbat.

Pe când era internată pentru icter, fostul soț a venit la spital s-o vadă. Cât el a fost închis, familia ei l-a vizitat la închisoare. Înainte de plecarea la Paris a dorit să o mai vadă pentru ultima oară . Ea juca la cazinoul din Bebek, Istanbul. De cum a intrat în scenă a avut parte de o emoție puternică , a intrat în panică vazându-l  în public. El i-a trimis flori în acea seară. 

După întălnirea lor finală, Güney moare la câțiva ani. Çehre nu s-a prezentat la înmormântare și , deși se duce la Paris destul de des, niciodată nu a fost la mormântul lui ”Cred că vreau să mi-l amintesc așa cum era când l-am văzut ultima oară.”

Çehre   a menționat că, de câteo ori merge la Paris, ea și fiica ei vitregă (Elif Güney) se întâlnesc și când aceasta vizitează Istanbulul stă acasă la Çehre.Çehre crede că facă Güney ar trăi , ei ar fi astăzi buni prieteni pentru că ”de fiecare dată când fie că mă durea doar capul, el se repezea să vină lângă mine”.

După divorț,  Çehre  a continuat să facă filme la Casa de Producție Yeşilçam , activitate întreruptă pe perioada căsniciei. Cum în anii 70 crește numărul de filme sexuale în Turcia, ea se decide să se îndrepte spre o carieră muzicală. 

Talentul ei a fost recunoscut de cântărețul și compozitorul turc Zeki Müren care i-a cerut într-o zi sa îi cânte ceva. Ea s-a fâstâcit ”Cum să fac asta de față cu tine?” . Până la urmă a cântat ceva din 'Kırmızı Gülün Alı Var' ['The Red Rose Has A Deception']
 și el a exclamat ”Nemaipomenit!”.  Începe să ia lecții cu cei mai buni profesori și iese pe scenă pentru prima oară în 1970 la Lunaparl Casino în Ankara.

În același timp începe relația cu baschetbalistul Yavuz Demir. ”Relația asta m-a ajutat să trec peste teamă , peste frica cu care am trăit cea mai mare parte a adolescenței și tinereței mele. El m-a ajutat să-mi recâștig încrederea”

 Çehre și Demir s-au căsătorit în 1976, fiind al doilea mariaj pentru Çehre și al treilea pentru Demir (care se va căsători de 5 ori pe timpul vieții).  Çehre a menționat mereu cât de diferiți erau cei doi soți ai ei. Pe timpul acestei căsnicii , ramâne însărcinată, dar simțind că relația u avea să dureze, face avort. 

Ea explică ”Eu mi-am pierdut tatăl la o vârstă foarte fragedă și am crescut cu tată vitreg. Cât am fost mică am suferit grozav din cauza asta. Nu am vrut să cresc un copil fără tată.” 

Cei doi divorțează în 1979, relația lor a durat 8 ani.” Nu m-am putut adapta vieții lui. Eu sunt conservatoare și îmi place să stau închisă în casă. Cu Demir viața era activă ; toate călătoriile, mulțimea care parcă mă ineca.. Am înțeles că nu o pot duce mult așa” . Demir a murit în 2006 si  Çehre a fost prezentă la înmormântare.
Dragostea dintre Yilmaz Güney și  Nebahat Çehre a devenit peste ani sărbătorită și reînoită. 

Deși Çehre nu dezvăluie prea multe nici azi despre asta, de cele mai multe ori ocolind subiectul și încercând să ascundă orice sentiment pentru el,  Güney i-a oferit intensitatea unei iubiri pe care nu a mai simțit-o cu nimeni.

Television


YearTitleRoleNotes
2004Haziran GecesiKumru AydınTV series
2006Candan ÖteNihan ÖzümTV series
2008Aşk-ı MemnuFirdevs YöreoğluTV series
2011Muhteşem YüzyılAyşe Hafsa SultanTV series
Golden Orange Life Achievement Award 2005
Miss Turkey 1960


Asiye Nur Fettahoğlu (Mahidevran)


- născută la 12 noiembrie 1980 din părinți turci,unul din cei 5 copii născuți la Duisburg, Germania.

- a absolvit Beşiktaş Lisesi (liceul anatolian) și Universitatea Halic din Istanbul, secția Fashion Design. A lucrat o perioadă la canalul TV Sky Turk ca prezentatoare a știrilor financiare.

Este cunoscută și sub numele de  Nur Aysan, dar după divorț a revenit la numele de fată.





FILMOGRAFIE
YearTitleRoleNotes
2007Gönül SalıncağıAylin ArısoyTV series
2007Benden Baba OlmazTülay CenkTV series
2008Aşk-ı MemnuPeyker YöreoğluTV series
2011Kurtlar Vadisi FilistinSimoneFilm
2011Muhteşem YüzyılMahidevranTV series
2011Gişe MemuruKadınFilm







Okan Yalabık (Ibrahim Pașa)


- născut la 13 decembrie 1978, Okan decide să devină actor în timpul școlii secundare.

- este implicat în activități culturale ale școlii , apoi se înscrie la Conservatorul din Istanbul, secția ”Performing Arts” Aici este educat de profesionaliști cum ar fi Yildiz Kenter , cunoscută actriță în Turcia.

- începe cariera profesională într-un serial TV în anul 2000 și alte 3 roluri i-au urmat.

- cel mai recent succes al lui este rolul lui Pargali Ibrahim Pașa, rol ce i-a adus premiul de Cel mai bun actor al anului 2011.

- a jucat în mai multe filme , cele mai recente fiind ”Pains of Autumn” și ”Hunting Seasons”
- ca orice actor care își ia cariera în serios, Okan a jucat piese de teatru și pe scenă . În 2008 și 2009 a primit 2 premii pentru rolurile de teatru.

- în piesa ”39 trepte” joacă nu mai puțin de 10 personaje din cauza structurii speciale a piesei.

- abilitățile sale nu se opresc la jocul de actor. El este și actor de voce. A făcut vocea personajului PO pentru Kung Fu Panda 1 și 2, dar și dublarea vocei în câteva producții animate.

- a jucat și în Arabic and Colombian Walla in the 2011 PlayStation3  Uncharted 3: Drake's Deception
- este cunoscut și pentru numeroasele campanii de reclame TV

îşi ocupă timpul liber cântând într-o trupă de rock alternativ. Când are timp, cântă în trupa Büyük Ev Ablukada, înfiinţată la Istanbul, în 2008. În ultima perioada, însă, Okan şi-a neglijat puţin trupa.

Filmografie

YearFilm/TV Serie/TheatreRoleNotes
 ?Sırça KümesTheatre
BayrakTheatre
NükteTheatre
MartıTheatre
2000Yılan HikayesiCommissar TayfunTV Serie, 2nd season
2001Yılan HikayesiCommissar TayfunTV Serie, 3rd season
Aşkım AşkımTarkancanTV Mini Serie
2002Yıldızların AltındaEnginTV Serie
Zeybek AteşiKeremTV Serie
GülümSerhatMovie
2003SerseriÖmer YelkenciTV Serie
ÇaylakEvrenTV Serie
BaşyapıtThe CompositorShort Film
Inishmore'lu YüzbaşıTheatre
2004Avrupa YakasıNecdet AygünTV Serie, 1st season
BüyüCemilMovie
2005Sensiz OlmuyorCanTV Serie
ÇapkınÖzgürTV Serie
Sen Ne DilersenStavroMovie
Kumarbazın SeçimiCarlTheatre
2006Hatırla SevgiliNecdetTV Serie, 1st season
Arka SokaklarÖzgürTV Series, 5th season
Kumarbazın SeçimiCarlTheatre
Kabuslar Evi: Hayal-i CihanBurak/CihanMovie
İlk AşkRasimMovie
2007Hatırla SevgiliNecdetTV Serie, 2nd season
Kumarbazın SeçimiCarlTheatre
39 BasamakTheatre
Donkey XoteTurkish Voice[2]
2008Hatırla SevgiliNecdetTV Serie, 3rd season
Kumarbazın SeçimiCarlTheatre
39 BasamakTheatre
Kung Fu PandaPo[3]Turkish Voice[4]
Gnomes and Trolls: The Secret ChamberTurkish Voice[5]
2009Bu Kalp Seni Unutur Mu?KerimTV Serie, 1st season
Güz SancısıStavroMovie
2010Bu Kalp Seni Unutur Mu?KerimTV Serie, 2nd season
Umut YolcularıErhan GülTV Serie, 12th episode
PesPeseKaanMovie
Av MevsimiÇömez HasanMovie
2011Bir İlkbahar MasalıMelihMovie
Muhteşem YüzyılPargalı Hasodabaşı İbrahim PashaTV Serie, 1st season
2012Muhteşem YüzyılPargalı Hasodabaşı İbrahim PashaTV Serie, 2nd season




Selma Ergeç (Hatice Sultan)


- model, designer, psiholog,medic și deținătoare de titlu la concurs de frumusețe






- născută la 01 noiembrie 1978 la Hamm , Germania.




-Frumoasa, cu dimensiuni aproape perfecte, 85-60-90 la 1,78 înălţime, a studiat medicina la Universitatea Westfalia Wilhems timp de 3 ani, apoi psihologia şi filosofia la Fern Universitat Hagen.


- în 2000 a început să lucreze ca model
Pe lângă titlul de Miss câştigat, a fost desemnată de multe ori "Modelul anului" în Turcia, ţara în care s-a şi stabilit şi unde a apărut în sute de pictoriale şi reclame..




- a primit câteva roluri , astfel a fost soția lui Uğur Polat în ”Sis ve Gece, profesoara din ”Beş Vakit  și Hatice Sultan în ”Muhteşem Yüzyıl





- vorbește germana , engleză , turcă, franceză fluent și Italiană limitat



Selma Ergenc împacă foarte bine cariera de actriţă cu cea de model, în ciuda faptului că ea a studiat medicina şi ar fi trebuit să calce pe urmale tatălui care este medic şi a mamei sale, asistentă
Pe lângă titlul de Miss câştigat, a fost desemnată de multe ori "Modelul anului" în Turcia, ţara în care s-a şi stabilit şi unde a apărut în sute de pictoriale şi reclame..

Selma Ergenc are dublă cetăţenie, turcă şi gemană ca şi colegele ei de pe platoul serialului "Suleyman Magnificul", Meryem Uzerli (Hurrem)şi Nur Fettahoglu (Mahidevran).






Filmografie



Film
YearFilmRoleNotes
2010SesDerya
2007Sis ve geceMine
2006Beş vakitThe teacher
2006The Net 2.0Hotel Receptionist
Televiziune

YearFilmRoleNotes
2011Muhteşem YüzyılHatice SultanMainly Role
2010Kalp AğrısıAzize14 Episodes
2007–2009AsiDefne Kozcuoğlu71 Episodes
2005ŞöhretNatalieUnknown Episodes
2005Körfez ateşiMini series
2005Yarım elmaAyçaMini series



Selen Öztürk (Gülfem Hatun)

Süleyman's first concubine


   
Nume : SELEN ÖZTÜRK

Data nașterii : : 23.07.1980

Locul nașterii :İzmir

Educație : Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk 

Secția actorie

A absolvit în 2004

Limbi străine : Engleza


Filiz Ahmet (Nigar)


- născută în 1981





Burak Özçivit (Malkoçoğlu Bali Bey)

- înălțime  1,85
păr : negru
ochi : căprui

- născut la 24 decembrie 1984

- a absolvit Universitatea Marmara , Facultatea de Arte , licențiat în arte (BA degree)

- a fost ales în 2003 Top Modelul Turciei și a început să lucreze cu Agenția Models.

- în 2005 a fost ales al doilea Top Model al lumii în spectacolele de modă de pe toate scenele lumii.

- a început să joace in ”Musallat ” (Iubire imposibilă)




Engin Günaydın (Gül Ağa)


- născut la 29 ianuarie 1972 în Erbaa , provincia Tokat 

- a început să studieze la Universitatea Hacettepe (Conservator) , dar s-a mutat la Universitatea Mimar Sinan unde a absolvit secția ”teatru”

- în 1997 a avut un rol mic on Otogargara ceea ce a dus la selcșia lui pentru serialul TV  Bir Demet Tiyatro

- mai târziu a jucat în Aşkım Aşkım cu Mehmet Ali Erbil și Emel Sayin
- în 2001 a jucat în filmul lui Zeki Demirkubuz ”Yazgi” pentru care a primit premiul Best Supporting Actor Award la Ankara Film Festival.

- în 2004 a îinceput să facă sketch-uri în show-ul Okan Bayülgen

- în 2005 a acceptat oferta venită de la Gülse Birsel și s-a alăturat echipei sitcomului Avrupa Yakası în rolul lui Burhan Altıntop, rolul său cel mai faimos.

- în 2009 scrie scenariul ”Vavien” în care și joacă în regia Fraților Taylan. Pentru asta a câștigat premiul scenariștilor la Festivalul de Film de la Istanbul (Yeşilçam Awards și SİYAD awards)
- a produs o serie de spectacole stand up numite O Hikayedeki Mal Benim

- a împărțit premiul Cel mai Bun Actor la Adana Golden Boll International Film Festival în 2012 impreună cu İlyas Salman pentru rolul Yeraltı



      Selim Bayraktar Resim (Sümbül Ağa)

- născut la 17 iunie 1975 în Kiruk (Iraq)
- înălțime 1,70m

Într-o zi , pe când avea 13 ani, școala unde invata a fost vizitată chiar de puternicul SADDAM HUSSEIN, care l-a mângâiat pe cap și i-a spus că va deveni un bun soldat în garda lui. Acest lucru i-a pus pe ganduri familia care s-a hotărât să părăsească țara de teama ca SELIM să nu fie înrolat în garda personală a marelui SADDAM.

Si chiar daca aproape se închisesera granițele, și era foarte posibil să moară , ba chiar se spune că a fost aproape împușcat în ochi, SELIM și familia au reușit să părăsească țara și s-au stabilit în TURCIA. 

SELIM BAYRAKTAR a devenit un talentatat om de teatru iar rolul SUMBUL din SULEYMAN MAGNIFICUL  l-a facut celebru în întreaga lume.




Este interesant ca familia si prietenii s-au impotrivit sa joace in film . De ce ? Ne spune chiar SELIM.



"APROAPIATII MEI S-AU TEMUT CA OAMENII O SA-MI PUNA ETICHETE, SI VOR CREDE CA SUNT GAY."



CHIAR și fanii mai îndrăzneti i-au pus întrebari despre orientarile sale sexuale. SELIM se amuză și asta pentru că a declarat în nenumarate rânduri că este un vajnic admirator al femeilor.



În viata reala este deja de 7 ani, un familist convins și un mândru tatic al unei fetițe.
Sotia sa este frumoasa BIHTER BAYRAKTAR, si lucreaza in ORCHESTRA NATIONALA SIMFONICA A TURCIEI.

Pentru că amândoi sunt artiști , armonia e la ea acasă, asa cum trebuie sa se intample într-o familie. SELIM  a absolvit secțiunea de actorie a CONSERVATORULUI din cadrul UNIVERSITATII HACETTEPE.

Înainte de a se apuca de teatru a lucrat intr-un circ . A fost pe rând și clovn și magician. Iubește mult copii
A lucrat cu diverse trupe de teatru și a fost plecat în numeroase turnee in stăainătate. În 2007 i s-a oferit un contract la TEATRUL DE STAT din ANTALYA.
Înainte de SULEYMAN MAGNIFICUL a jucat și în seriale de televiziune, a facut si filme. Bucuria pe care ne-o aduce magistrala sa interpretare este - dacă mai era nevoie -  dovada supremă a talentului acestui tânăr a cărui viață nu a fost tocmai ușoară.
FILMOGRAFIE SELIM BAYRAKTAR
  • KOPRU-2006- Serial Tv
  • BIR BULUT OLSAM- Serial
  • BUR OYUN-2009
  • MUHTESEM   YUZIL 2011
  • THE BRIDGE-Film
  • THE GREAT GAME- Film
  • GOING ON A CLOUD-FILM

Melike Ipek Yalova (Isabella Fortuna de Castilia)
MELIKE IPEK YALOVA a devenit actrița din întamplare. O întâmplare norocoasă care a fost de folos publicului mereu dornic să vadă femei frumoase și actrițe talentate. Rolul pe care îl interpretează în serialul de succes "SULEYMAN MAGNIFICUL" i-a adus recunoaștere și faima. Paparazzi o urmăresc și orice mișcare îi este pusă sub lupă. Actualii și foștii iubiți sunt luați deasemenea în vizor, doar nu o fi simplu sa fii iubitul unei" prințese".


Ce prințesa? Vorbim de personajul prințesei spaniole ISABELLA FORTUNA DEL CASTILIA,prințesa care ajunge la palatul sultanului magnific și care îi va da ceva probleme frumoasei HURREM, favorita sultanului.
MELIKE IPEK YALOVA s-a născut la ISTANBUL. Are 29 de ani. Este o norocoasă. Tatal ei este politician si fost ministru de stat. Este membru al MARII ADUNARI NAT IONALE A TURCIEI.(Yüksel Yalova, membru al Marii Adunari Nationale a Turciei si fost Ministru de Stat). Se numeste YUKSEL YALOVA. Traiește la ANKARRA si este singurul său copil. Putem spune că MELIKE a fost prințesa tatălui său de mică. Și asta se Întampla cu mult înainte de a juca rolul unei prințese.
MELIKE își consideră tatăl un adevarat mentor care a susținut-o și a încurajat-o mereu să fie o fată instruită și cultivată. MELIKE  ar fi putut merge pe urmele părintelui de vreme ce a studiat FACULTATEA DE RELATII INTERNATIONALE a UNIVERSITATII BIKENT. Apoi a facut și un master în  Strategii manageriale ANTI CRIZA. Masterul l-a facut la ROMA la UNIVERSITATEA SAPIENZA.

De altfel, după cum singură recunoaște, politica a făcut parte din viața ei incă din fragedă pruncie. Asta pentru că nu se uita la desene animate, așa cum făceau puștii de vârsta ei, ci la talk-show-urile la care era invitat Yüksel.


În 2011, MELIKE se afla la un restaurant unde lua masa. Exact în acelasi restaurant luau masa și trei din cei mai importanți oameni care muncesc la serialul turcesc SULEYMAN MAGNIFICUL. MERAL OKAI scenarista, coordonatorul general NEMIN EROGLU și MEHMET GUNSAR au zărit-o la o masă pe viitoarea prințesă spaniolă. NERMIN EROGLU s-a dus la masa lui MELIKE, s-a prezentat și i-a dat o carte de vizită. A invitat-o să ia parte la un casting.
MELIKE a fost extrem de bucuroasă și emoționată. A câștigat fără probleme castingul. Frumusețea lui MELIKE i-a fost de mare ajutor. Stiați că al doilea prenume al actritei este SILK? Cine ar fi zis ca peste ani MELIKE va avea un par lung si strălucitor exact ca mătasea? MELIKE SILK IPEK YALOVA acesta este numele intreg al actriței ce dă viață personajului ISABELLA FORTUNA DEL CASTILIA.

MELIKE a debutat ca actriță într-un minunat serial ce a cunoscut succes si faimă. Iar succesul s-a revărsat cu generozitate și asupra actorilor care joacă în serial.

Frumusețea actriței i-a atras deopotrivă pe jurnaliști. dar și pe paparazzi care și-au facut un obicei din a scotoci prin viața vedetelor.
Bunăoară, jurnaliștii de cancan s-au întrebat cât este de naturală MELIKE. Are ea vreo operație estetică?

Asa că s-au apucat să compare fotografii de-ale actriței din 2004 și cele din 2011- anul în care a început să joace în serialulu turcesc. Și nu s-au mulțumit cu a compara fotografiile. ba chiar au întrebat-o pe MELIKE și apoi au cerut și parerea unui medic specialist. Rezultatul?
MELIKE a negat ca și-ar fi pus silicon in buze. Medicul a spus că fața actriței e prea palidă și a ținut să avertizeze asupra consecințelor nefaste ale injectării siliconului în buze.


Paparazii au surprins-o în compania mai multor barbați. Ba un actor cu care a fost vazută de trei ori în acelasi loc, ba cu un fost jucator de rugby. Cu unul din iubiți nu i-a fost ușor, căci s-a dovedit că avea o atitudine anti gentleman. Acesta a fost surprins de paparazii atunci cand se scobea in nas. Și pentru ca și turcii au ziarele lor de can-can, imediat a fost fotografiat și s-a făcut și o stire cu acest amănunt.
SINAN AKCIL pare să aibă cele mai multe șanse de a fi iubitul MELIKAI. Cert este ca MELIKE IPEK YALOVA este o prezență obișnuită în show-uri. Și atunci când dă interviuri parcă  aduce ceva din personajul prințesei ISABELLA. Are atitudine, privirea când patrunzătoare când misterioasă. Privirea ei te fascinează. Zâmbește des și râde cu plăcere. E volubilă.


“Luam masa într-un restaurant cu specific pescăresc, când am fost abordată de cineva din echipa de producție a serialului. Mi s-a dat o carte de vizita, am fost invitată la un casting, iar restul e deja istorie” a povestit de curând frumoasa brunetă, care iși adoră colegii de film, dar în special pe Okan Yalabik,interpretul lui Ibrahim Pasa. “Alături de el am filmat prima scenă din serial. Ocupă un loc special în inima mea”, a mărturisit Melike.

Adora să asculte muzica celor de la ABBA. În rest, are timp de alte pasiuni doar în vacanțe. Timpul îi este ocupat de filmări. În 2012, MELIKE a jucat și într-un alt film KARADAYI in regia lui BAYRAKTAR.


MELIKE IPEK YALOVA a devenit în scurt timp una din actrițele favorite ale publicului.



Nihan Büyükağaç (Gülşah)

(Mahidevran's maid, later Hürrem's maid)
Născută la 28 Sept. 1981
A absolvit Universitatea din Ankara - Facultatea de istorie și geografie - secția Teatru
A început să joace în 2006 . Cel mai recent rol al ei este în serialul ”Secolul Magnific” unde dă viață unui personaj fictiv



Selma Keçik (Daye Hatun) 


The Queen Mother's maid

Născută în 1965

Selma Keçik
??.??.1965
Diyadin, Ağrı
Tiyatro Oyuncusu, Dizi Oyuncusu

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Ana Sanat Dalı bölümünden mezun oldu.
Monica Pagneux’la “beden Hareket”, Henning V. Vangerow’la “Ses ve ritm”, Zygmund Molik’le “Grotovski Metodu”, Nelia Wechselle “Stanistavski metodu” üzerine çalışmalar yaptı. Paris Soleil Theatre’da Ariane Mnouchkine ile Comedia Del’Arte ve Bali Maskları üzerine çalıştı. Hindistan’da Irinjalakuda’da G.Venu “Kathali” ve Mirmala “Nohiniyattam” dansları üzerine work shoplara katıldı.
2011 yılında Televizyonda oynamaya başlayan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Daye Hatun rolündedir.
Selma Keçik, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin solist dansçısı Ümit Karabel ile evliydi. Ümit Karabel 3 Mart 2008 de vevat etti. Çiftin Ebru adında bir kızları var.
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:
1985-1990 - İnsan Denen Garip Hayvan (Kenter Tiyatrosu)
1985-1990 - Büyük Miras (Devlet Tiyatrosu)
1990-1994 - Avusturya Viyana Odeon Tiyatrosu Serapions Ensemble
1990-1994 - Nu
1990-1994 - Guarnica
1990-1994 - Wi Monami
1994-1996 - Antigone, Bir Yaz Evi, Hacı Yatmaz (Bakırköy Belediye Tiyatrosu)
1994-1996 - Bahar Noktası (Reji/Bakırköy Belediye Tiyatrosu)
1994-1996 - Küskün Kahvenin Türküsü (Tiyatro Pati)
1997-2000 - Medeav ve Zapt-u Rapt (Özel Grup)
1997-2000 - Balkon (Tiyatro Stüdyosu)
2001-2008 - Sokağa Çıkma Yasağı, Rumuz Goncagül, Geçmişten Gelen Kadın, Yeditepeli Aşk (Şehir Tiyatroları)

Filmleri :
Yazı Tura
2011 - Muhteşem Yüzyıl– Daye hatun rolünde (Dizi)
2009 - Bir Bulut Olsam– Düriye Bulut rolünde(Dizi)



Ayda Acar (Mihrimah mica)

5 ani









Hürrem's Ring


Deși portretizarea Curții Otomane și rivalităților de acolo sunt destul de nepotrivite, oricum , departe de adevărul istoric, există însă și lucruri bune în acest spectacol. De exemplu, bijuteriile.
Cel mai bun exemplu : inelul lui Hürrem.
Tot mai multe fete doresc unul la fel.


Povestea din spatele serialului este  interesantă, deși , încă o dată menționez, nu are bază istorică. Inelul lui Hürrem este un simbol al statutului ei.




Soliman lucra la inel înainte de a afla că tatăl său a murit și înainte de a fi înscăunat.Prima lui concubină favorită este convinsă că inelul îi este destinat. Soliman este chemat la palatul Topkapî pentru a-și îndeplini menirea.Aleksandra este adusă în harem unde își face planul de a deveni favorită (lucru deloc dificil având în vedere că este frumoasă și isteață). Prima soție a sultanului vine și ea la palat cu Soliman și fiul lor. Deși încă se crede prima favorită, Aleksandra îi ia locul. Ghiciți cine primește inelul !

Mahidevran , furioasă , pune slujnicele să îi 

fure inelul Aleksandrei, acum numită oficial 

de sultan "Hürrem"(my joy). În lupta pentru 

putere, Hürrem este azvârlită în turn și 

bătută crunt , aproape omorâtă. Mahidevran 

este pedepsită pentru asta.


Nu vă place culoarea verde? Nici o problemă. Îl găsiți și pe violet.  De fapt, probabil că de acum l-au fabricat în toate culorile posibile.


No comments:

Post a Comment